Test minerala i vitamina

Saznajte koji vitamini i minerali nedostaju i je li ih potrebno dodatno uzimati

Vitamini imaju čudesnu moć na organizam čovjeka. Zaslužni su za dobro zdravlje, raspoloženje, ljepotu i pravi su eliksir vitalnosti organizma. Vitamini predstavljaju veliki energetski izvor koji ne samo da održava zdravlje već i svježinu i mladenački izgled. Nedostatak vitamina uzrokuje  pad imuniteta, ali i ostavlja danak na izgled kože, kose i noktiju.

Pomanjkanje ovih, za život neophodnih supstanci, lako je  uočiti na suhoj i problematičnoj koži, beživotnoj kosi bez sjaja i sa ispucalim vrhovima, kao i problemima sa slabim i lomljivim noktima.

Kako znati koji nam vitamini nedostaju i da li ih zaista trebamo dodatno uzimati preko suplemenata ili je dovoljna hrana koju pojedemo? Danas, kada je izbor prehrambenih dodataka veći nego ikad’ i kada ih možemo nabaviti „na svakom uglu”, teško se snaći i odabrati upravo ono što je najpotrebnije.

Najsigurnija metoda ipak je dijagnostika i utvrđivanje postojećeg stanja. Tek potom možemo sa sigurnošću utvrditi koji dodatak je potrebno uzimati, u kojoj koncentraciji i koliko dugo da bi organizam zaštitili i zaustavili napredovanje bolesti.

Test minerala i vitamina brz je i jednostavan način da saznate koji vam vitamini, minerali i oligoelementi nedostaju u tijelu nadopuna i kombinacija istih pomaže pravilan rast i razvoj, upotpunjuje metaboličku i imunološku funkciju u tijelu te omogućava zdrav i ugodan život.

Zdravi kutak

Poruka dana

Vaše zdravlje utječe na sve što činite. Tajna zdravog života je u pravilnoj ishrani, odmoru, redovitoj tjelovježbi i pozitivnom stavu prema drugima.

Rezervacija termina

Rezervirati termin možete i pozivom na broj: